ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ-ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

A scientific blog from PhD and Post Doctoral Researchers NTUA, UOA, Athens, Greece.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ ΜΑΣ: Καποδιστριακό και Μετσόβιο συγχωνεύονται..!!

















Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συγχωνεύεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών του οποίου και θα αποτελεί τμήμα του.


Η απόφαση εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτης για τη Δημόσια Εκπαίδευση που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει συγχωνεύσεις Σχολών και Ερευνητικών Κέντρων ανά την Ελλάδα.


Σύμφωνα με το Υπουργείο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η μόνη Πολυτεχνική Σχολή που λειτουργεί ως αυτόνομο ίδρυμα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πολυτεχνικές σχολές της χώρας (Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης...) που αποτελούν τμήματα των αντίστοιχων Πανεπιστημίων.


Η συγχώνευση αυτή θα μειώσει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος και των δύο Ιδρυμάτων της Πρωτεύουσας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα δυνατό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που θα μπορεί να συναγωνιστεί σε δύναμη και κύρος τα μεγάλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.


Η απόφαση θα έχει ισχύ από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά όπου πλέον θα μιλάμε για την Πολυτεχνική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών







Κ α λ ή        Π ρ ω τ α π ρ ι λ ι ά…….
Κ α λ ό        Μ ή ν α..............!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου