ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ-ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

A scientific blog from PhD and Post Doctoral Researchers NTUA, UOA, Athens, Greece.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ένα εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο γυαλί για τις οθόνες του μέλλοντος..

Η εταιρεία Corning ανέπτυξε έναν νέο τύπο γυαλιού, το οποίο είναι εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο και διατίθεται σε φύλλα, όπως ακριβώς το χαρτί. Το περίφημο Willow Glass είναι αποτέλεσμα πολλών ερευνών και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συσκευές αφής που απαιτούν εύκαμπτη οθόνη και ηλιακά πάνελ.






 «Το γυαλί μπορεί να μοιάζει με ένα φύλλο από διαφανές πλαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα εξαιρετικά λεπτό κομμάτι γυαλί με ιδιαίτερη… ευελιξία, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για τα smartphones της επόμενης γενιάς», λέει ένας υπεύθυνος τη εταιρείας.



Με πάχος που δεν ξεπρνά τα 100 microns, το Willow Glass έχει αντοχή και δύναμη εφάμιλλη με αυτήν του Gorilla Glass (σ.σ. χρησιμοποιείται στο i-Phone και κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία), χωρίς να αυξάνεται το πάχος ή το βάρος της συσκευής στην οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Λαμβάνοντας υπόψη την ελαφρότητα και την ευκαμψία του, δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι σύγχρονοι σχεδιαστές το χρησιμοποιήσουν και σε άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Πηγή: www.planitikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου