ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ-ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

A scientific blog from PhD and Post Doctoral Researchers NTUA, UOA, Athens, Greece.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας από το ΕΜΠ


Νέο πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, με κατανάλωση 1 kWh για απόσταση 390 km, πέτυχε η Ομάδα «Προμηθέας» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με το πρότυπο ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος».



Στο επίκεντρο της επίσημης παρουσίασης της νέας αυτής επιτυχίας στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco - marathon στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας βρέθηκε η Ηλεκτροκίνηση και οι επιστημονικές και οικονομικές προκλήσεις που τη συνοδεύουν.

Με ολοκαίνουριο σύστημα διεύθυνσης, μικρότερο βάρος, λιγότερες απώλειες λειτουργίας του κινητήρα και μπαταρίες λιθίου ως μοναδική πηγή ενέργειας, ο Πυρφόρος ‘12 αποτελεί εξέλιξη του πρώτου οχήματος.

Ανάλογα εγχειρήματα δείχνουν ότι το επιστημονικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, ενώ όπως είπε στο Βήμα ο κ. Κλαδάς, η ελληνική βιομηχανία δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή τη γνώση, που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. «Αυτοί οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες, μέσα στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, ανοίγουν ένα παράθυρο στον καθαρό αέρα και την ελπίδα» είπε ο κ. Διονύσιος Νέγκας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο).


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου